Marinus Dijkhuizen is ook de komende twee seizoenen trainer van Excelsior. Beide partijen zijn akkoord over verlenging van het contract tot medio 2017.

"Het bevalt van beide kanten goed, dus daarom hoefden we niet langer te wachten met verlengen’’, zegt Dijkhuizen vrijdag op de website van de club.

"Heel positief dat nu al duidelijk is dat we met elkaar verdergaan. Dat geeft een goed signaal naar elkaar en naar de buitenwereld."

Dijkhuizen volgde in januari 2014 Jon Dahl Tomasson op als trainer van de Rotterdammers en dwong vervolgens via de play-offs promotie af naar de eredivisie.

In die eredivisie presteert Excelsior ook goed, de club staat momenteel veertiende. De 42-jarige oud-spits heeft het dan ook naar zijn zin in bij zijn eerste betaald voetbalclub als trainer. 

"Natuurlijk ben ik ambitieus, maar niet zo dat ik na anderhalf jaar al weer weg moet hier. Een jaar geleden was ik nog trainer van VV De Meern, wat dat betreft is het een bizar jaar geweest. Ik kan mezelf hier nog prima ontwikkelen en de ambities van de club passen in het plaatje zoals ik dat voor ogen heb."

De Haan

Ook de clubleiding is zeer tevreden over de ontwikkelingen onder Dijkhuizen. Algemeen directeur Ferry de Haan is daarom blij dat de trainer nu nog twee jaar vastligt.

''Marinus is een trainer die bij onze club past, dat hebben we al eerder gezegd. Wij zijn tevreden over hem en daarom hoefden wij niet lang na te denken of we met hem verder willen", aldus De Haan. 

"Zijn manier van voetballen spreekt ons ook aan. We weten dat we wel eens tegen een zeperd kunnen aanlopen, maar ook dat we uiteindelijk het maximale er uithalen."