Jens Toornstra leidde donderdag de 3-0 overwinning van Feyenoord in bij Standard Luik waarmee de ploeg groepswinnaar werd in groep G.

De middenvelder scoorde na een kwartier uit een vrije trap. Hij vond dat er een volwassen Feyenoord op het veld stond in Luik.

"We lieten zien dat we het heel serieus namen. Bij fases hebben we echt gedomineerd. Het had niet bij 3-0 hoeven blijven", aldus Toornstra tegenover RTL 7.

Het veld van het al uitgeschakelde Standard lag er slecht bij. "Dat houd je wel scherp. Je moet vol geconcentreerd blijven om goed voetbal te spelen en dat hebben we gedaan."

Het is volgens de middenvelder een groot voordeel om als groepswinnaar verder te gaan. "Buiten het financiële aspect krijgen we door die eerste plaats ook nog een mindere tegenstander. We hebben nu drie Europese wedstrijden op rij gewonnen. Laten we dat nog maar even vasthouden."

Video: Toornstra na afloop van de wedstrijd

Doelpunten

Toornstra scoorde in de afgelopen vier duels vier keer voor Feyenoord. "Cijfers zeggen me over het algemeen niet veel, maar dat is wel een leuke statistiek. Ik doe het niet alleen, ik krijg de kansen ook van mijn teamgenoten. Een goaltje maken is natuurlijk altijd lekker."

"Ik ben niet bewust doelgerichter gaan spelen dus het is waarschijnlijk meer toeval. Er gaat vast een periode komen waarin ik minder scoor. Ik hoop dat ik dan wel mijn waarde houd voor het team. Als ik dit vol kan houden is het altijd goed natuurlijk."