Als groepswinnaar zit Feyenoord maandag bij de loting voor de knock-outfase van de Europa League in de pot met de 'geplaatste' ploegen. 

Daartoe behoren alle clubs die als eerste eindigden in de poule, twaalf in totaal, en de vier beste nummers drie uit de Champions League. Ajax en PSV zijn niet geplaatst en daardoor is de kans wat groter dat ze een zware tegenstander loten.

De loting begint maandag om 13.00 uur op het hoofdkantoor van de UEFA in Nyon. Clubs uit hetzelfde land kunnen niet aan elkaar worden gekoppeld, net als ploegen die elkaar in de poule al troffen.

De eerste ronde van de knock-outfase is op 19 en 26 februari, waarna opnieuw wordt geloot voor de achtste finales (12 en 19 maart). De finale van de Europa League is op 27 mei in Warschau.

Geplaatst: Feyenoord (Ned), Borussia Mönchengladbach (Dui), Club Brugge (Bel), Besiktas (Tur), Red Bull Salzburg (Oos), Dinamo Moskou (Rus), Internazionale (Ita), Everton (Eng), Napoli (Ita), Dinamo Kiev (Oek), Fiorentina (Ita), Legia Warschau (Pol), Olympiakos Piraeus (Gri), Zenit Sint-Petersburg (Rus), Sporting Portugal (Por), Athletic Bilbao (Spa).

Ongeplaatst: Ajax (Ned), PSV (Ned), Villarreal (Spa), Torino (Ita), Tottenham Hotspur (Eng), Celtic (Sch), Dnjepr Dnjepropetrovsk (Oek), Sevilla (Spa), VfL Wolfsburg (Dui), Young Boys (Zwi), Aalborg (Den), Guingamp (Fra), Trabzonspor (Tur), Liverpool (Eng), Anderlecht (Bel), AS Roma (Ita).