Ronald Koeman hoopt de selectie van Southampton in de winterstop te versterken met minimaal één speler.

Dat zei de 51-jarige oefenmeester donderdag op een persconferentie in de aanloop naar het Premier League-duel met Burnley.

"We zullen daarin keuzes moeten maken, maar ik denk dat we één of twee spelers nodig hebben", aldus de oud-trainer van onder meer Feyenoord.

Koeman zakte de voorbije weken met zijn ploeg op de ranglijst van de Premier League. In de laatste vier wedstrijden werd er slechts een puntje gepakt. Er werd verloren van Manchester City, Arsenal en Manchester United.

"Daar moet je van leren, wil je de volgende stap maken. We speelden goed tegen Arsenal en United, maar de resultaten waren negatief. We creëerden genoeg kansen, maar scoorden slechts één keer."

Vijfde

Volgens Koeman zat het verschil in die wedstrijden in details. "Wij maakten foutjes. Grote teams hebben niet veel kansen nodig om te scoren."

Dat Southampton zakte naar plaats vijf in de Premier League zit Koeman niet erg dwars. "Die plek is misschien wat normaler voor Southampton, maar we willen graag zo hoog mogelijk eindigen."

Bekijk het programma en de stand in de Premier League