Manchester City heeft woensdagavond ten koste van AS Roma de knock-outfase bereikt van de Champions League. 

De Citizens wonnen in Rome met 2-0 door doelpunten van Samir Nasri en Pablo Zabaleta. Kevin Strootman bleef het hele duel op de bank bij de Italianen, die nu veroordeeld zijn tot de Europa League.

City gaat samen met groepswinnaar Bayern München door, dat in groep E zijn sportieve plicht tegen CSKA Moskou deed en zegevierde met 2-0.

Arjen Robben bleef het hele duel op de bank. Thomas Müller en Sebastiaan Rode tekenden voor de doelpunten.

Overwicht

AS Roma domineerde voor eigen publiek in het Stadio Olimpico, maar had geen succes in de afwerking. Schoten van onder anderen Gervinho, Adem Ljajic en Francesco Totti misten richting of werden gepakt door doelman Joe Hart.

Ook City kreeg kansen. Na een uur was het raak, via de binnenkant van de paal. Nasri kreeg de bal aangespeeld door Gaël Clichy en hoefde niet na te denken.

De Romeinen, die aan 0-0 genoeg hadden gehad om op onderling resultaat (1-1 in Engeland) te overwinteren, vielen met man en macht aan. Het resulteerde in goede mogelijkheden op de gelijkmaker, tot grote opluchting van City-coach Manuel Pellegrini bleef die uit.

Met minder dan vijf minuten op de klok kon hij rustig gaan zitten. Na een counter besliste zijn Argentijnse landgenoot Pablo Zabaleta het duel.