FC Twente heeft het contract van Jesus Corona opengebroken en met een jaar verlengd. ​De nieuwe verbintenis van de Mexicaan loopt tot medio 2018.

Dat melden de Tukkers dinsdag op de clubsite. De vleugelaanvaller speelde tot nu toe 26 competitiewedstrijden voor Twente en kwam daarin vijf keer tot scoren.

Corona maakte in de zomer van 2013 de overstap van CF Monterrey en groeide dit seizoen uit tot basisspeler bij de eredivisionist uit Enschede. Bovendien vierde hij onlangs zijn interlandebuut tegen Oranje.

De 21-jarige buitenspeler toont zich content met zijn nieuwe contract. "Er spreekt vertrouwen uit van de club en van de trainers. Ik voel dat ik de afgelopen maanden als voetballer ben gegroeid. Alfred Schreuder en de andere trainers hebben daarin een belangrijke rol gespeeld. Deze lijn wil ik doortrekken, bij FC Twente en bij mijn land."

Ook trainer Schreuder is blij dat de nummer zes van de eredivisie Corona langer heeft weten te binden. "Het is een speler waar je als supporter voor naar het stadion komt."

"Jesus heeft na zijn komst een moeizame periode gekend, maar zich de laatste maanden erg goed ontwikkeld. Niet voor niets heeft hij onlangs zijn debuut gemaakt in de nationale ploeg van Mexico."