UEFA-voorzitter Michel Platini hoopt dat er nog een derde kandidaat komt voor het FIFA-voorzitterschap.

Voor de verkiezing die volgend jaar plaatsvindt hebben zich nu alleen de huidige voorzitter Sepp Blatter (78) en de Fransman Jerome Champagne kandidaat gesteld.

Platini kan zich niet vinden in een van de twee kandidaten. "Ik hoop dat er nog een niet-Europese kandidaat komt. Die zou kans kunnen hebben tegenover Blatter."

Platini benadrukte tegenover het Franse radiostation Europa 1 nogmaals dat hij wil dat Blatter vertrekt.

"Ik heb hem in 1998 gesteund omdat ik toen vond dat hij de juiste persoon was. Maar nu na vijf termijnen is het tijd voor een frisse wind en moet er iemand anders op zijn stoel komen", stelt de Fransman.

"Het imago van de FIFA is heel erg slecht. Daarom zou het goed zijn als Blatter stopt, maar ik denk niet dat hij dat wil."

Nog een kandidaat uit Europa heeft volgens Platini geen zin. "Die heeft nauwelijks kans tegen Blatter."

De Fransman liet eerder dit jaar al weten zelf niet mee te doen aan de verkiezing.

Beschuldigingen

Platini wees beschuldigingen over zijn mogelijke betrokkenheid bij omkoping resoluut van de hand. ''Ik ben schoner dan schoon'', zei de Fransman. ''Ik heb geen Picasso, geen goudstaven, geen gas, geen benzine of andere zaken.''

De krant Sunday Times schreef onlangs dat Platini een schilderij van kunstenaar Pablo Picasso had gekregen van een lid van het organisatiecomité van het WK in Rusland in 2018.

Ook andere prominente leden van de UEFA en FIFA zouden geschenken hebben ontvangen in ruil voor hun stem bij de toewijzing van de wereldtitelstrijd in 2018 en 2022 (in Qatar).

''Er zijn helaas veel te veel geruchten en negatieve berichten.'' Platini zegt altijd naar eer en geweten gestemd te hebben. ''Maar als er echt bewijs is voor corruptie, moet de stemming over.''