Louis van Gaal heeft met Manchester United maandagavond dankzij twee treffers van Robin van Persie met 2-1 gewonnen op bezoek bij het Southampton van Ronald Koeman.

In een spannend duel zette Van Persie de bezoekers al vroeg op voorsprong, maar oud-Feyenoorder Graziano Pellè zorgde na ruim een halfuur voor de gelijkmaker.

Het was echter Van Persie die in de tweede helft het duel besliste. Door de zege passeert United Southampton en West Ham United op de ranglijst in de Premier League.

De ploeg van Van Gaal, die de vijfde zege op rij boekte, staat nu achter derde achter Chelsea en Manchester City met 28 punten uit 15 wedstrijden.

Southampton zakte naar plaats vijf en heeft twee punten minder. De ploeg van Koeman wist tegen United voor het vierde duel op rij niet te winnen.

Terugspeelbal

Al na twaalf minuten was Van Persie maandagavond trefzeker in Southampton. De spits reageerde attent op een slechte terugspeelbal van verdediger José Fonte en liet doelman Fraser Forster kansloos.

United en trainer Van Gaal kregen echter ook een tegenslag te verwerken toen verdediger Chris Smalling al vroeg in de wedstrijd geblesseerd moest afhaken. Hij werd vervangen door Johnny Evans.

In het verloop van de eerste helft nam Southampton het initiatief over en dat resulteerde in de gelijkmaker. Pellè kreeg de bal na een scrimmage voor zijn voeten en schoot raak.

Van Persie

Na rust ging het duel behoorlijk gelijk op, maar was het Van Persie die het duel besliste. Uit een vrije trap van Wayne Rooney tikte hij de bal bij de tweede paal knap binnen.

In het restant van de tweede helft ging de ploeg van Koeman nog wel op zoek naar de gelijkmaker, maar die kwam er niet meer.

Van Persie: 'Had al het gevoel dat dit er aan zat te komen' | Koeman en Van Gaal vinden zege United onverdiend | Bekijk de uitslagen en stand in de Premier League