Louis van Gaal en Ronald Koeman staan maandag tegenover elkaar als Manchester United op bezoek gaat bij Southampton. Van Gaal wilde vrijdag op de persconferentie niet al te veel kwijt over de band die hij heeft met Koeman.

"Ik hoef mijn band met de trainer van de tegenstander niet uit te leggen. We spelen tegen Southampton en we zouden over die ploeg moeten praten, en niet over hun trainer", zei Van Gaal.

De oefenmeester reageerde geprikkeld toen werd gezegd dat Southampton in de zomer de nodige spelers kwijtraakte, maar desondanks derde staat op de ranglijst.

"Heb je enig idee hoe veel spelers wij zijn kwijtgeraakt? Meer dan Southampton. Maar Koeman is een goede trainer. Het is natuurlijk erg knap dat ze zo hoog staan." 

Ik denk dat Southampton goed genoeg is om in de top vier te eindigen, want ik heb vertrouwen in Koeman en zijn broer. Als de chemie goed is, dan kunnen zij mooie dingen laten zien daar."

Rooney

Van Gaal liet verder weten dat Wayne Rooney fit genoeg is om in actie te komen tegen Sothampton. De spits van United is op tijd hersteld van een knieblessure. Voor Angel Di Maria komt het duel nog te vroeg. Daley Blind verwacht later deze maand zijn rentree te maken.

Southampton verdedigt maandag voor eigen publiek een voorsprong van een punt op United. Ook Koeman weigerde vrijdag uitgebreid commentaar te geven over de moeizame relatie die hij met Van Gaal onderhoudt sinds beide Nederlanders bij Ajax samenwerkten.

"Het is niet Van Gaal tegen Koeman maar Southampton tegen United. En als we goed voetballen, dan kunnen we zeker winnen.''