Donderdag 29 september 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Georginio Wijnaldum

Topper tussen PSV en Feyenoord wederom uitgesteld

De wedstrijd tussen PSV en Feyenoord van aanstaande dinsdag is opnieuw uitgesteld. De reden voor het nieuwe uitstel komt door vervoersproblemen van de uitsupporters.
Door NU.nl/ANP

Dat melden de KNVB en de twee clubs zaterdag.

De NS heeft dinsdag geen treinen beschikbaar om de 1200 Rotterdamse supporters naar Eindhoven te krijgen. Daarom wordt het duel opnieuw verplaatst.

Het duel tussen beide clubs zou aanvankelijk komende zondag worden gespeeld, maar omdat PSV vrijdagmiddag de tweede helft van het Europa League-duel met Estoril moest spelen kon dat niet doorgaan. Regels schrijven voor dat er minimaal 48 uur tussen wedstrijden moet zitten.

Een nieuwe datum voor PSV-Feyenoord is nog niet bekend. De betrokken partijen gaan begin komende week overleggen wanneer het duel nu zal worden gespeeld.

'Ongelukkig'

Algemeen directeur Eric Gudde van de Rotterdammers noemt het 'hoogst ongelukkig' dat de topper in de eredivsie wederom geen doorgang kan vinden.

''Bij het zoeken naar een nieuwe datum heeft Feyenoord direct een harde eis gesteld'', aldus Gudde. ''Dat was dat Feyenoord ook op de nieuwe datum gewoon met 1200 supporters naar de wedstrijd in Eindhoven zou kunnen. Het was een helder standpunt, waar alle andere partijen begrip voor hadden en waar ook rekening mee zou worden gehouden.''

''De Feyenoord-supporters die al in bezit zijn van een kaart voor dat belangrijke duel, moeten er bij kunnen zijn. Daar hebben zij recht op en dus was het spelen van de wedstrijd op dinsdagavond direct weer van de baan.''

'Triest'

Gudde vindt het 'knullig' dat er opnieuw naar een datum gezocht moet worden. ''Het is in mijn ogen buitengewoon triest dat we er in dit land niet in slagen om zo'n wedstrijd op maandag of dinsdag te organiseren. Iets wat in andere voetballanden gewoon een abc’tje is omdat instanties daar blijkbaar wel flexibiliteit tonen als de omstandigheden daar om vragen. Dit is echt weer Holland op z’n smalst.''

Na dertien speelrondes bezet PSV de eerste plaats in de eredivisie. De Brabanders hebben zeven punten meer dan nummer vier Feyenoord.


Lees meer over:

FeyenoordPSVEredivisie

Aanbevolen artikelen