Zaterdag 1 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jose Mourinho

'Verdiend' Mourinho gunt spelers Chelsea kerstfeest

De spelers van Chelsea mogen van José Mourinho dit jaar een feestje vieren met kerst. Volgens de Portugese manager heeft zijn selectie dat verdiend.
Door NU.nl

Vorig seizoen lastte Mourinho het geplande feest met kerst af nadat zijn formatie in de League Cup werd uitgeschakeld door Sunderland. Zaterdag keert Chelsea als soevereine koploper in de Premier League terug in Sunderland.

Mourinho vindt dat zijn team dit jaar professioneler is geworden en denkt dat de club met het organiseren van een familiefeest tegemoet wil komen aan de wens van de spelers.

''Misschien verdienen de families van de spelers het ook wel. Voor goede dingen maken we tijd vrij. Omdat veel spelers in deze selectie jonge kinderen hebben, denk ik dat het goed voor hen is'', zei Mourinho vrijdag tijdens een persconferentie.

Rust

Vorig seizoen stond er rond de kerst onder meer een bezoek aan een nachtclub gepland, maar dat werd op het laatste moment afgelast door Mourinho. Volgens de Portugees moeten voetballers verstandig met hun spaarzame vrije tijd omgaan tijdens de feestdagen.

''Je hebt kerstfeesten en 'kerstfeesten'. Dit feest verdienen de spelers en ik denk dat de jongens erg blij zullen zijn dat ze wat tijd met hun familie kunnen doorbrengen. Ik zal even een kort woordje doen en daarna iedereen met rust laten.''

Chelsea wist de voorgaande negen uitwedstrijden tegen Sunderland te winnen. De Londenaren kunnen bij een zege op de nummer veertien van de ranglijst goede zaken doen, aangezien concurrenten Southampton en Manchester City zondag tegenover elkaar staan.


Lees meer over:

ChelseaJosé Mourinho

Aanbevolen artikelen