Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Clarence Seedorf

Seedorf en Beenhakker aanwezig bij KNVB-congres

Onder anderen Clarence Seedorf, Frank de Boer en Leo Beenhakker zijn op 15 december tafelgast bij het KNVB-congres in Utrecht. Dan wordt door verschillende prominenten uit de voetbalwereld de toekomst van het Nederlandse voetbal behandeld.
Door ANP

Eerder had bondscoach Guus Hiddink zijn aanwezigheid al toegezegd.

''Dit congres is voor ons een belangrijk ijkpunt'', meldt Jelle Goes, technisch manager van de bond vrijdag. ''Om de discussies te stimuleren, hebben wij een aantal tafelgasten uitgenodigd. Wij geloven dat zij de discussies kunnen verrijken vanwege hun ervaring op internationaal topniveau, zowel als speler als trainer.''

Hiddink had eerder gezegd te hopen dat ook Johan Cruijff, Wim Jansen en invloedrijke figuren buiten het voetbal als oud-honkballer Robert Eenhoorn, schaatscoach Gerard Kemkers en judo-coryfee Cor van der Geest zouden komen. Of zij aanschuiven, is nog niet bekend.

Het is de bedoeling dat alle trainers, technisch directeuren, hoofden jeugdopleiding en algemeen directeuren van alle Nederlandse profclubs meepraten. Zo worden onder meer de verschillen tussen de Nederlandse en buitenlandse competities besproken.

''Het wordt de eerste keer in de geschiedenis van het Nederlandse voetbal dat zoveel voetbaltechnische experts van alle clubs bij elkaar komen om na te denken over onze gezamenlijke toekomst'', aldus directeur betaald voetbal Bert van Oostveen.


Lees meer over:

leo beenhakkerClarence Seedorf

Aanbevolen artikelen