Canada is in de zomer van 2015 het decor van het WK vrouwen. Oranje plaatste zich voor het eerst voor het toernooi. Wie zijn de mogelijke opponenten? Een overzicht van de 24 deelnemers.

Afrika:

Kameroen:
De vrouwen uit Kameroen zijn er voor de eerste keer bij op het hoogste podium. Door als tweede te eindigen tijdens de Afrika Cup was het team rechtstreeks geplaatst. In de finale van het landentoernooi moest Kameroen haar meerdere erkennen in Nigeria.

Nigeria:
Het succesvolste vrouwenteam van Afrika is voor de zevende keer aanwezig op het WK. De negenvoudig winnaar van de Afrika Cup behaalde de beste WK-prestatie in 1999. Destijds drong Nigeria door tot de kwartfinale. Het Nigeriaanse vrouwenelftal plaatste zich voor het komende WK als winnaar van de Afrika Cup.

Ivoorkust:
Het vrouwenelftal van Ivoorkust heeft zich net als Kameroen voor het eerst geplaatst voor het WK. De nummer drie van de Afrika Cup werd in datzelfde toernooi in de halve finale verslagen door Kameroen.

Azië:

China:
De Chinese vrouwen doen voor de zesde keer mee aan het WK. De achtvoudig winnaar van het Aziatische kampioenschap kwam in 1999 tot de beste prestatie. China werd toen tweede nadat de Verenigde Staten na strafschoppen te sterk bleken. Op het vorige WK was China niet aanwezig.

Japan:
Het Aziatische land reist als titelhouder naar Canada af. De winnaar van 2011 geeft voor de zevende keer acte de presence op een eindronde. In de eindstrijd van het vorige WK trokken de Japanse vrouwen na een penaltyserie tegen de Verenigde Staten aan het langste eind.

Zuid-Korea:
De vrouwen uit Zuid-Korea deden één keer eerder mee aan het WK. In 2003 werd het Aziatische land troosteloos uitgeschakeld in de groepsfase. In een groep met Brazilië, Noorwegen en Frankrijk wisten de Zuid-Koreaanse vrouwen geen enkele wedstrijd te winnen.

Thailand:
Het land uit het zuidoosten van Azië debuteert op het WK. Het Thaise vrouwenelftal wist zich te kwalificeren door als vijfde te eindigen op de Azië Cup. De Azië Cup van 1983 is tot dusver het enige gewonnen toernooi voor de Thaise vrouwen.

Europa:

Engeland:
De 'Three Lionesses' doen voor de vierde keer mee aan het mondiale toernooi. De voorgaande keren kwam Engeland niet verder dan de kwartfinale. De Engelse vrouwen kenden een uitstekende kwalificatie. In een poule met Oekraïne, Montenegro, Wit-Rusland, Turkije en Wales werden alle wedstrijden gewonnen.

Frankrijk:
De Françaises zijn voor de derde keer van de partij op het WK. Bij het vorige toernooi in Duitsland werd Frankrijk vierde nadat het in de halve finale werd uitgeschakeld door de Verenigde Staten. De 'Bleues' haalden in de kwalificatie de maximale score. In een poule met Oostenrijk, Finland, Hongarije, Kazachstan en Bulgarije werd er maar liefst 53 keer gescoord en kreeg de formatie slechts drie goals tegen.

Duitsland:
De tweevoudig wereldkampioen en achtvoudig Europees kampioen maakt zich op voor z'n zevende WK-deelname. De vrouwen uit Duitsland hadden weinig moeite in de kwalificatie. In een poule met Rusland, Kroatië, Ierland, Slovenië en Slowakije werden alle wedstrijden in winst omgezet.

Noorwegen:
De Noorse vrouwen komen voor de zevende keer in actie op het WK. Op het eerste WK werd Noorwegen tweede, om de editie erna (1995) de tot op heden enige titel te pakken. In de kwalificatie werd slechts eenmaal verloren. In eigen huis ging Noorwegen met 2-0 onderuit tegen de Oranjevrouwen.

Spanje:
'La Roja’ is in Canada voor het eerst aanwezig op een WK. De halve finale van het EK 1997 is tot dusver de beste prestatie van het Spaanse vrouwenelftal. In de kwalificatie eindigde Spanje ongeslagen bovenaan. Alleen het 0-0 gelijkspel in Italië betekende puntenverlies.

Zweden:
De Zweedse vrouwen hebben inclusief het komende WK aan elke eindronde deelgenomen. Het WK van 2003, waarin Zweden als tweede eindigde, is tot nu toe de succesvolste campagne. De kwalificatie verliep vlekkeloos voor de Zweedse ploeg. In de groep met Schotland, Polen, Bosnië, Noord-Ierland en Faeröer werd elke wedstrijd gewonnen.

Zwitserland:
Het Zwitserse vrouwenteam gaat debuteren op het WK in Canada. De Zwitserse vrouwen deden überhaupt nooit eerder mee aan een eindronde. De kwalificatie ging vrij gemakkelijk. In de poule met IJsland, Denemarken, Israël, Servië en Malta eindigde alleen het thuisduel met Denemarken in een gelijkspel, de rest werd gewonnen.

Nederland:
De Oranjevrouwen mogen zich opmaken voor hun eerste WK in de historie. Nadat de 'Leeuwinnen' als tweede eindigden achter Noorwegen volgden de play-offs. Eerst werd er over twee wedstrijden gewonnen van Schotland, waarna ook Italië werd uitgeschakeld. In 2009 behaalden de Oranjevrouwen de tot dusver beste internationale prestatie. Nederland haalde destijds de halve finale van het EK.

Noord- en Midden-Amerika:

Canada:
Als organisator is het Canadese team automatisch geplaatst voor het WK. De 'Canucks' zijn in eigen land voor de zesde keer actief op een WK-eindronde. 2003 was met de vierde plaats het succesvolste WK voor Canada.

Costa Rica:
Het Midden-Amerikaanse land is voor de eerste keer present op het WK. Door het behalen van de finale op de CONCACAF Cup was Costa Rica geplaatst voor het WK.

Mexico:
De Mexicaanse vrouwen treden voor de derde keer aan op het WK. In die twee deelnames kwam Mexico niet verder dan de groepsfase. Door als derde te eindigen op de CONCACAF Cup kwalificeerde Mexico zich voor het WK.

Verenigde Staten:
'Team USA' miste nog geen enkel WK en is er in Canada wederom bij. De tweevoudig wereldkampioen plaatste zich door de CONCACAF Cup te winnen ten koste van Costa Rica.

Oceanië:

Australië:
De 'Socceroos' gaan zich opmaken voor hun zesde WK. De eenmalige winnaar van het Aziatische kampioenschap kwam de afgelopen twee WK-eindrondes tot de kwartfinale. In 2007 was Brazilië te sterk voor Australië en in 2011 versperde Zweden de gang naar de halve finale.​

Nieuw-Zeeland:
De vrouwen uit Nieuw-Zeeland dwongen voor de vierde keer een WK-deelname af. De voorgaande keren viel het doek voor de 'Kiwi's' telkens in de eerste ronde. Tijdens de kwalificatie eindigde Nieuw-Zeeland soeverein als eerste.

Zuid-Amerika

Brazilië:
De Braziliaanse vrouwen kwamen tot nu toe op elk WK in actie, maar wisten nooit beslag te leggen op de titel. De 'Goddelijke Kanaries' strandden twee keer in de kwartfinale en mochten zich één keer de nummer drie noemen. Brazilië kwalificeerde zich vrij gemakkelijk door de Copa America te winnen.

Colombia:
'Las Cafeteras’ is het andere team uit Zuid-Amerika dat op het mondiale toernooi de strijd aangaat. Het is voor Colombia de tweede deelname. In 2011 kwam het Colombiaanse vrouwenelftal niet verder dan de groepsfase. Door het behalen van de finale van de Copa America heeft Colombia zich geplaatst.

Voorgaande winnaars:

Verenigde Staten (1991, 1999)
Duitsland (2003, 2007)
Noorwegen (1995)
Japan (2011)