Donderdag 6 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Elvis Manu

Feyenoord zonder Manu tegen Sevilla, Wilkshire twijfelgeval

Feyenoord moet het donderdag in het Europa League-duel met Sevilla doen zonder Elvis Manu. Luke Wilkshire is nog een twijfelgeval voor de groepswedstrijd.
Door NU.nl/ANP

Dat meldde Feyenoord-coach Fred Rutten woensdag op een persconferentie.

Manu kampt met een liesblessure en speelde afgelopen zaterdag ook niet mee in het competitieduel met FC Dordrecht (2-0 winst). De buitenspeler werd toen vervangen door Jean-Paul Boëtius.

Wilkshire heeft sinds de laatste Europa League-wedstrijd, drie weken geleden tegen HNK Rijeka (2-0 winst), last van een hamstringblessure.

Feyenoord bereidt zich voor op Sevilla

Ontwikkeld

Feyenoord werd in september weggespeeld in Sevilla, al bleef de schade beperkt tot 2-0. "We zijn daar in de tweede helft overlopen. In de eerste helft viel het nog wel mee. Zij waren beter, maar ik heb wel het gevoel dat we ons de laatste maanden ontwikkeld hebben als team'', vertelde Rutten woensdag.

"Het gaat er ook niet om dat we daar de steun van ons publiek misten. Natuurlijk helpt die wel, maar in Sevilla waren we nog niet klaar voor zo'n grote wedstrijd.''

"Wij gaan voor de drie punten'', was Rutten strijdbaar. "Pak je die, dan ben je gekwalificeerd. Dat is de insteek. We zijn wel realistisch, we hebben een goede tegenstander die goed kan voetballen, maar dat kunnen wij ook.

Het duel tussen Feyenoord en Sevilla begint donderdag om 19.00 uur in De Kuip. De ploeg van Rutten verloor in september in Spanje met 2-0 van de titelverdediger.

De nummer vier van de eredivisie staat tweede in poule G met zes punten. Sevilla heeft er acht en Standard Luik en HNK Rijeka hebben vier punten verzameld met nog twee duels te gaan.


Lees meer over:

FeyenoordEuropa LeagueElvis Manu

Aanbevolen artikelen