Lionel Messi gaat sinds dinsdagavond alleen aan kop van de eeuwige topscorerslijst van de Champions League. De Argentijn tekende op Cyprus voor zijn 72e, 73e en 74e treffer in het duel van FC Barcelona met Apoel Nicosia (4-0).

Drie weken geleden evenaarde de aanvaller in de ontmoeting met Ajax al Raúl, die 71 keer het net vond namens Real Madrid en Schalke 04.

Na 38 minuten zette de aanvoerder de Catalanen op een 2-0 voorsprong tegen Apoel, nadat Luis Suarez de score had geopend. In de tweede helft vergrootte Messi de marge met nog eens twee goals tot vier. De linkspoot had slechts 91 wedstrijden in het Europese kampioenenbal nodig voor zijn record.

Op de topscorerslijst ondervindt de Argentijnse dribbelaar nog wel stevige concurrentie van Cristiano Ronaldo. De aanvaller van Real Madrid staat momenteel op 70 treffers.

Afgelopen weekend verbrak de pas 27-jarige Messi ook al het stokoude doelpuntenrecord in de Primera Division, toen hij op een aantal van 253 goals kwam en zo Telmo Zarra afloste, die in de jaren 40 en 50 liefst 251 keer scoorde namens Athletic Bilbao.

Suarez

Suarez vond voor de eerste keer het net in een officiële wedstrijd van Barcelona. De Uruguayaan, die afgelopen zomer de overstap maakte van Liverpool, opende na 27 minuten de score in Nicosia.

Na een pass van Jordi Alba draaide de aanvaller fraai weg bij zijn directe tegenstander, waarna hij de bal in de verre hoek achter doelman Urko Pardo schoof. Messi zorgde vervolgens voor de eindstand van 4-0.

Suarez maakte exact een maand geleden zijn debuut voor de Catalanen in de uitwedstrijd tegen aartsrivaal Real Madrid (3-1 verlies). De oud-speler van Ajax en FC Groningen zat tot die tijd een schorsing uit, omdat hij op het WK in Brazilië voor de derde keer in zijn loopbaan een tegenstander had gebeten.

Totti

Eerder op dinsdag scherpte Francesco Totti zijn eigen record als oudste doelpuntenmaker in de Champions League aan. De captain van AS Roma scoorde bij CSKA Moskou op een leeftijd van 38 jaar en 59 dagen