Guus Hiddink bereidt zich met een fitte Oranje-selectie voor op het cruciale EK-kwalificatieduel met Letland van zondag.

Alle 23 spelers verschenen vrijdag op het trainingsveld van Quick Boys in Katwijk.

Arjen Robben ging na een klein half uur naar binnen om daar verder te gaan met fysieke oefeningen. De vleugelspeler is gewoon fit.

Hetzelfde geldt voor Robin van Persie, die wegens een lichte blessure woensdag het oefenduel met Mexico (3-2 verlies) miste.

De opstelling van Oranje laat zich nog niet geheel raden. Normaal gesproken speelt Nederland opnieuw 4-3-3, met 'middenvelder' Van Persie kort achter diepste spits Klaas-Jan Huntelaar.

In zijn rug wordt Van Persie dan gesteund door Wesley Sneijder en Daley Blind. Om extra loopvermogen toe te voegen aan het middenveld kan het ook zijn dat Ibrahim Afellay in plaats van Sneijder of Blind aantreedt.

Zeker lijkt dat Gregory van der Wiel de rechtsback zal zijn en Stefan de Vrij en Joël Veltman het centrum van de verdediging vormen. Linksback Jetro Willems, die net als zijn collega-verdedigers woensdag geen goede beurt maakte tegen Mexico (3-2 verlies), krijgt waarschijnlijk een nieuwe kans.

Noodscenario

Het tweede deel van het partijspel leek Hiddink te benutten voor een noodscenario, dat ergens in de tweede helft in werking treedt wanneer de zege nog niet binnen is tegen de Letten.

In dat geval zal Oranje met drie verdedigers gaan spelen. Karim Rekik was één van hen. De linkspoot van PSV speelde donderdagavond nog 45 minuten mee met Jong Oranje, dat met 3-1 verloor bij Jong Duitsland.

Hiddink heeft aangekondigd dat hij opstapt als Oranje punten verliest tegen Letland, dat uit de eerste drie wedstrijden in groep F twee punten vergaarde, één minder dan Nederland.

Oranje heeft stokoud record Sovjet-Unie in zicht | Letland is het reuzendoden verleerd