Remy Reijnierse zat donderdagavond als interim-bondscoach op de bank tijdens het oefenduel van Jong Oranje met Jong Duitsland. Hij zag dat zijn ploeg niet was opgewassen tegen de oosterburen.

"Duitsland heeft een sterke ploeg en speelde vooral in de eerste helft heel goed", aldus Reijnierse na afloop van de met 3-1 verloren oefenwedstrijd tegen de NOS. "Bij tijd en wijle werden we overlopen."

Jong Oranje, dat zich niet wist te kwalificeren voor het EK komende zomer, bestond tegen Duitsland uit veel jonge spelers. De KNVB denkt daarmee al richting het EK in 2017.

"Het is lastig voor de jongens om hun kwaliteiten te tonen tegen zo'n goede tegenstander. Toch hebben ze zich van hun goede kant laten zien door na een snelle achterstand de wedstrijd weer in evenwicht te brengen."

Toekomst

Reijnierse nam het bondscoachschap eind oktober op zich, nadat Adrie Koster ontslag nam. Of hij nog langer aan het roer blijft, is nog onduidelijk. 

"Er is mij gevraagd om deze wedstrijd waar te nemen en dat heb ik gedaan. Er staat nog geen gesprek gepland, dus ik wacht het af."

Jong Oranje niet opgewassen tegen Duitsers in oefenduel