David Moyes noemt zijn nieuwe club Real Sociedad 'de grootste uitdaging van zijn carrière'. De Engelsman werd donderdag gepresenteerd in Spanje.

"Het is een kans om te laten zien dat Britse managers in het buitenland kunnen werken, iets waar ik altijd voor heb gepleit", aldus Moyes op zijn eerste dag.

"Als ik hier succes heb, maakt dat het misschien makkelijker voor andere coaches om hetzelfde te doen. Hopelijk ben ik de eerste van velen."

De 51-jarige Moyes werd vorig seizoen na tien maanden in dienst ontslagen bij Manchester United en deze zomer opgevolgd door Louis van Gaal.

"Ik was zes maanden vrij en ben goed uitgerust. De president van de club is geweldig en ik kijk er naar uit om hem te laten zien wat ik kan."

Premier League

Moyes heeft naar eigen zeggen veel kansen gehad om weer in Engeland aan de slag te gaan. "Ik heb diverse aanbiedingen gekregen uit de Premier League en met veel clubs uit andere landen gesproken, maar de enige club die me echt een goed gevoel heeft gegeven is Sociedad."

"De Primera Division is de beste competitie ter wereld en heeft de Premier League ingehaald vanwege de kwaliteit van de spelers en teams. Om een voldaan gevoel te krijgen als coach moet je in verschillende culturen werken."

Real Sociedad staat slechts vijftiende in de Spaanse competitie en hoopt onder Moyes weer te strijden om een plek die recht geeft op Europees voetbal zoals vorig seizoen ook het geval was.