Bondscoach Guus Hiddink heeft Karim Rekik toegevoegd aan de selectie van het Nederlands elftal voor de EK-kwalificatiewedstrijd van zondag tegen Letland.

Het oproepen van de PSV'er houdt verband met het uitvallen van Ron Vlaar woensdag tegen Mexico. Hij verliet in het met 3-2 verloren oefenduel na 24 minuten het veld vanwege een kuitblessure.

De verdediger van Aston Villa wordt donderdag nog eens goed onderzocht, maar naar verwachting kan hij tegen Letland niet meedoen. 

Rekik speelde één keer in Oranje. In maart kwam hij als invaller in het veld tegen Frankrijk (2-0 verlies). De 19-jarige geboren Hagenaar komt donderdagavond eerst nog in actie met Jong Oranje in een oefeninterland in en tegen Duitsland, waarna hij zich vrijdag voegt bij het keurkorps van Hiddink. 

Van Persie

In de voorbereiding op het treffen met Letland trainde Robin van Persie donderdag weer mee. De aanvoerder behoorde tot de groep reserves die rond 12.30 uur het veld van Quick Boys in Katwijk opstapte. 

Van Persie sloeg de interland tegen Mexico over vanwege hamstringklachten. Naar verwachting is hij zondag weer inzetbaar, net als Jordy Clasie die er ook niet bij was tegen de Mexicanen.

Op doelman Tim Krul na bleven de basisspelers uit die wedstrijd achter in standplaats Noordwijk, waar ze in de sportzaal een lichte hersteltraining afwerkten. Leroy Fer, invaller tegen de Mexicanen, trainde niet omdat hij zich niet lekker voelt. 

Drie punten

Hiddink heeft aangekondigd zondag tegen Letland te willen beginnen met twee echte spitsen, Van Persie en Klaas-Jan Huntelaar. De bondscoach vertrekt als Oranje de Letten niet weet te verslaan. Na drie kwalificatieduels op weg naar het EK van 2016 heeft de ploeg van Hiddink pas drie punten.

Het Nederlands elftal traint vrijdag nogmaals in Katwijk en sluit de voorbereiding op het vierde EK-kwalificatieduel zaterdag af met een grotendeels besloten training in Alkmaar.