Guus Hiddink is ontevreden met het optreden van zijn verdediging in het met 3-2 verloren oefenduel met Mexico.

"Deze fouten mag je internationaal niet maken. We hebben moeite met verdedigen", aldus de bondscoach van Oranje tegen SBS 6. "Het ging allemaal met horten en stoten.''

Hiddink leed zijn vierde nederlaag in vijf wedstrijden. Hij zag het Nederlands elftal in aanvallend opzicht veel kansen missen.

"Daar hebben we veel kracht getoond, alleen we waren in de laatste fase niet beslissend. Als je zeven of acht kansen krijgt, moet je er toch zeker wel drie maken."

"Cruciaal zijn die drie goals tegen. Bij die eerste bleef iedereen te veel op afstand, we gingen het duel niet in. Daarna volgde een reeks fouten."

Laag niveau

De jonge verdedigers bij Oranje moeten volgens Hiddink 'heel snel leren' en maken 'kinderlijke fouten'. "Het is behoorlijk structureel als ons defensief hetzelfde gebeurt als tegen IJsland. De jongens in de eredivisie spelen helaas al jaren op een laag niveau en dat zien we internationaal."

Van meer druk op het duel met Letland is volgens Hiddink geen sprake. "Die druk is er altijd, maar elke nederlaag is een klap. Als we zo in de fout gaan, wordt die wedstrijd ook moeilijk."

Hiddink evenaart eigen diepterecord met vierde nederlaag | Robben woedend over 'domme fouten' Oranje | Hiddink moet Vlaar waarschijnlijk missen tegen Letland