Algemeen directeur Toon Gerbrands is verheugd dat er deze week liefst zes spelers van PSV te bewonderen zijn in de selectie van Oranje.

"Dit laat zien dat spelers in de eredivisie redelijk in beeld zijn en dat is natuurlijk heel leuk en positief", vertelt de bestuurder aan NU.nl.

De Eindhovense club is hofleverancier bij Oranje, al komt dat mede door het feit dat Luuk de Jong en Jeffrey Bruma als vervangers van Nigel de Jong en Bruno Martins Indi werden opgeroepen.

Georginio Wijnaldum, Memphis Depay, Luciano Narsingh en Jetro Willems werden in eerste instantie al opgeroepen door bondscoach Guus Hiddink.

"Per dag kwam er ongeveer eentje bij en overal zit natuurlijk een verhaal aan vast. Iemand als Bruma stond al eerder op de lijst, maar Luuk de Jong was verrassend in positieve zin."

Drive

De spits, die door PSV werd overgenomen van Borussia Mönchengladbach, gaf zelf aan dat de selectie een gevolg was van zijn keuze om terug te keren naar de eredivisie.

"Ik ken zijn drive en weet dat hij dit wilde doen om weer het Nederlands elftal te halen. Ik weet hoe blij hij hiermee is en hoe hard hij hiervoor heeft gewerkt. Dit heeft hij echt bewust gedaan."

"Hij heeft zich niet laten leiden door geld. We moesten behoorlijk onderhandelen om hem naar Eindhoven te halen en hij heeft zelfs een beetje geholpen, anders waren we er niet uitgekomen."

Stappen maken

Hiddink laat een aantal spelers die in grote buitenlandse competities uitkomen thuis ten faveure van PSV'ers. Toch waakt Gerbrands voor te veel enthousiasme bij de koploper van de eredivisie.

"Dit heeft natuurlijk honderd procent te maken met de tactische keuzes van Hiddink, maar Nederland blijft wel een land waar spelers qua ontwikkeling stappen kunnen maken."

Nederland oefent woensdagavond tegen Mexico en neemt het zondagavond in de EK-kwalificatie op tegen Letland.

Hiddink niet bang voor 'verkeerde' revanche Mexicanen op Robben