Nathan Aké zal in de winterstop niet verhuurd worden door Chelsea. De 19-jarige middenvelder wil zelf ook in Londen blijven.

"Er is duidelijk aangegeven dat ik niet verhuurd word en ik ben ook tevreden over hoe het nu gaat bij Chelsea", aldus Aké tegen NU.nl.

"Ik heb dit seizoen een al een paar wedstrijden mogen spelen en kom voor mijn gevoel steeds dichter bij. Als ik verhuurd word ben ik juist weer verder weg."

Vorig jaar waren er in de winterstop een aantal Engelse en Nederlandse clubs geïnteresseerd in de huur van Aké, maar Chelsea koos er ook toen voor om hem in Londen te houden. Hij speelde vervolgens alleen in mei een wedstrijd in de Premier League.

Dit seizoen krijgt de reserve-aanvoerder van Jong Oranje meer speelminuten van manager José Mourinho, die vindt dat Aké zich goed ontwikkelt.

"Ik heb onlangs een gesprek gehad met Mourinho. Hij zei dat hij tevreden is. Ik moet zo doorgaan en dan komen er meer kansen."

Gegroeid

Vorige maand maakte Aké, die ook als verdediger uit de voeten kan, zijn Champions League-debuut tegen Maribor. Ook speelde hij al twee duels in de League Cup en merkte in die wedstrijden dat hij gegroeid is ten opzichte van een jaar geleden.

"Ik voel dat ik omhoog ga. Ik kan wedstrijden op topniveau negentig minuten aan. Het doel van dit seizoen is ook om zoveel mogelijk minuten te maken in de hoofdmacht. Ervaring opdoen."

"Ja, dat was vorig seizoen ook al het doel, maar ik ben ook nog steeds jong. Ik heb nu niet zoiets van: ik moet al in de basis staan. Ik moet er rustig naar toe groeien en ervoor zorgen dat de manager niet meer om me heen kan als ik twintig of 21 ben."