Andres Guardado denkt dat het oefenduel tussen het Nederlands elftal en Mexico van woensdagavond voor beide partijen interessant wordt.

Waar Oranje toewerkt naar de cruciale EK-kwalificatiewedstrijd tegen Letland van zondag wil Mexico voortborduren op de acceptabele prestaties op het WK.

De Midden-Amerikanen bogen in de achtste finales het hoofd voor Nederland. Late treffers van Wesley Sneijder en Klaas-Jan Huntelaar deden Mexico op zondag 29 juni de das om in Fortaleza.

"Wij willen bewijzen dat de prestatie op het WK geen toeval was, maar een gevolg van ons goede spel. Niet voor niets maakten we het Oranje heel lastig", vertelt Guardado aan de krant Record. "Hopelijk winnen we woensdag wél."

Het is de PSV-huurling niet ontgaan dat Oranje sinds het WK moeizaam presteert. "Ze hebben het lastig in de EK-voorronde, misschien zorgt de nieuwe coach voor aanpassingsproblemen."

"Toch blijft het een elftal met veel kwaliteit. Ze hebben snelle, technische spelers die voor veel gevaar kunnen zorgen."

Corona

FC Twente-speler Jesus Corona debuteert in de Arena wellicht voor het Mexicaanse elftal. De aanvaller is een van de nieuwe gezichten in de selectie.

"Dat ik erbij zit, is een droom die uitkomt, ik ben goed in de groep opgenomen. Of we door de recente prestaties van Nederland hoge verwachtingen mogen hebben? Ik denk dat we Oranje niet anders moeten benaderen dan normaal, het is een ploeg met veel goede spelers."

Hiddink niet bang voor 'verkeerde' revanche Mexicanen op Robben