De Afrika Cup vindt volgend jaar definitief niet plaats in Marokko. Dat bevestigt de Afrikaanse voetbalbond (CAF) dinsdag.

Marokko is door de bond gediskwalificeerd voor deelname aan de Afrika Cup.

Het land zou het toernooi in januari en februari organiseren, maar vroeg eerder deze maand om uitstel naar de zomer van 2015 of de winter van 2016 vanwege de uitbraak van ebola op het Afrikaanse continent.

De Afrikaanse bond is daar niet mee akkoord gegaan. Verschillende nationale bonden hebben zich volgens de CAF gemeld om de organisatie over te nemen; Algerije, Angola, Egypte, Equatoriaal-Guinea, Ghana, Nigeria en Zuid-Afrika.

Er wordt hoogstwaarschijnlijk binnen een week een beslissing genomen over het nieuwe gastland. De kwalificatieduels voor het toernooi gaan volgens het CAF gewoon door ondanks de zorgen over ebola in een aantal landen.

Sierra Leone, dat zwaar is getroffen door de besmettelijke virusziekte, heeft zich inmiddels wel teruggetrokken. Dat meldde assistent-bondscoach Sander de Kramer dinsdag in het radioprogramma Dit is de Dag. Volgens De Kramer wil het land alle beschikbare fondsen inzetten in de bestrijding van de ziekte.