Luuk de Jong werd tot zijn vreugde maandag door bondscoach Guus Hiddink opgeroepen voor Oranje als vervanger van de geblesseerde Nigel de Jong.

De aanvaller maakt zodoende deel uit van de selectie die het woensdag in de Amsterdam Arena in een oefenwedstrijd opneemt tegen Mexico en zondag in hetzelfde stadion in de EK-kwalificatiereeks aantreedt tegen Letland.

Het betekent voor De Jong zijn eerste uitverkiezing voor Oranje sinds 2012. "En dat is een fijn gevoel", geeft hij op de clubsite van PSV te kennen.

"Het betekent dat ik een goede keuze heb gemaakt in mijn carrière", doelt de overgang die hij afgelopen zomer maakte van Borussia Mönchengladbach naar Eindhoven.

"Het bewijst dat ik goed bezig ben en dat ik zo door moet gaan. Dit is de kroon op het werk waar ik nu mee bezig ben."

Lekker trainen

De Jong maakt zich echter geen illusies wat betreft speelminuten in Oranje. "Ik verwacht helemaal niks, ik ben blij dat ik er weer bij ben."

"Ik ga gewoon lekker trainen, lekker voetballen. Je weet natuurlijk nooit wat er kan gebeuren. Misschien krijg ik wat minuten, dat zou fijn zijn."

Promes steunt Hiddink: 'Zijn woorden motiveren ons' | Teruggekeerde Vlaar vol vertrouwen dat het goedkomt met Oranje | Willems: 'Kom anders binnen bij Oranje dan voorheen'