Jetro Willems ziet zijn rentree in de selectie van het Nederlands elftal als een beloning voor zijn goede prestaties van de afgelopen maanden.

"Dit is zeker een mooie stap", liet de 20-jarige linksback van PSV maandag weten bij aankomst in Noordwijk. "Hopelijk kan ik mijn goede reeks wedstrijden voortzetten."

Willems kreeg afgelopen seizoen nog veel kritiek. "Het doet me goed als ik hoor hoe er nu over mij wordt gesproken, zeker als je dat vergelijkt met vorig jaar. Toen werd er slecht over me gepraat. Dat ging met name over de discipline."

In november 2013 speelde Willems zijn elfde en voorlopig laatste interland nadat hij tijdens EURO 2012 nog basisspeler was, als jongste speler ooit op een EK.

"Ik kom hier anders binnen dan voorheen, als persoon en als voetballer", meent Willems, die daarbij wijst op de goede resultaten van PSV. "We staan in de top, mentaal zijn we sterker geworden."

Hiddink

Willems had nog niet meegekregen dat bondscoach Guus Hiddink zijn toekomst verbindt aan het resultaat van zondag tegen Letland. Bij nieuw puntenverlies dient de Achterhoeker zijn ontslag in.

"Hij gaat niet opstappen, want we gaan winnen", kondigt de PSV'er aan. "Het mooie aan voetbal is dat je je altijd kunt herstellen."

Fer: 'Bij een zege op Letland kan Oranje weer vooruitkijken' | Vlaar terug bij Oranje: 'Heel veel vertrouwen dat het goedkomt'