Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Lex Immers

Blessures Feyenoord zonder Immers en Mathijsen tegen PEC Zwolle

Joris Mathijsen en Lex Immers ontbreken zaterdagavond bij Feyenoord, dat het in De Kuip opneemt tegen bekerwinnaar PEC Zwolle.
Door NU.nl

Beide spelers zijn nog niet hersteld van de kwetsuur waardoor ze het duel met SC Cambuur (26 oktober) moesten missen. Mathijsen ontbrak ook in de wedstrijd tegen HNK Rijeka (23 oktober) in de Europa League.

Immers heeft een lichte hamstringblessure, terwijl Mathijsen kampt met een kwetsuur aan zijn kuit.

Elvis Manu is nog een twijfelgeval voor het duel van zaterdag. De aanvaller kampt met liesklachten.

Feyenoord aast tegen PEC Zwolle op de vijfde overwinning op rij in de eredivisie. Dankzij de zegereeks zijn de Rotterdammers naar de derde plaats geklommen.

Trainer Fred Rutten ziet het thuisduel met PEC als een goede kans om te zien hoe ver zijn ploeg is. ''Dat vind ik namelijk nog steeds moeilijk in te schatten."

Geen zorgen

''Wij moeten ons tegen PEC niet laten verrassen. Die ploeg heeft laten zien dat het kan pieken op het juiste moment. PEC speelt heel goed positiespel als je de spelers daar de ruimte voor geeft. Het is dus aan ons om dat niet zover te laten komen.''

Feyenoord zit in een periode waarin de ploeg zelf weinig tegen krijgt, maar ook weinig scoort. Rutten: ''Toch maak ik me geen zorgen over het aantal doelpunten dat we maken. Ik zou me pas zorgen gaan maken als we helemaal geen kansen meer creëren.''

Mustafa Saymak kan zaterdag zijn rentree voor PEC Zwolle maken in De Kuip. De aanvaller is weer fit na een hamstringblessure. Middenvelder Wout Brama is er niet bij. Hij is weliswaar fit, maar moet van trainer Ron Jans nog aan zijn fysiek werken.


Lees meer over:

FeyenoordEredivisieLex ImmersJoris Mathijsen

Aanbevolen artikelen