Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Thulani Serero

Serero maakt rentree in Ajax-selectie

Ajax-coach Frank de Boer kan zaterdagavond in de eredivisiewedstrijd tegen FC Dordrecht weer beschikken over Thulani Serero.
Door NU.nl

De Zuid-Afrikaanse middenvelder is hersteld van de hamstringblessure die hij bijna twee weken geleden opliep in het competitieduel met FC Twente.

Serero is opgenomen in de achttienkoppige selectie van de Amsterdammers.

De Boer bevestigde dat Niklas Moisander terugkeert in de basis nadat Stefano Denswil in de vorige twee wedstrijden de voorkeur kreeg. De coach had dit vorige week al aangekondigd.

Ajax bezet na tien speelrondes de tweede plaats in de eredivisie, op vier punten van koploper PSV. FC Dordrecht staat zeventiende.

Het duel tussen de landskampioen en de promovendus begint zaterdag om 18.30 uur en wordt gespeeld in de Amsterdam Arena.

Geanalyseerd

Ajax zal FC Dordrecht niet onderschatten. "Ze hebben jongens die heel goed kunnen voetballen", zei De Boer vrijdag tijdens zijn persconferentie.

"FC Dordrecht was beter dan ADO Den Haag en FC Utrecht. Ze hadden meer punten verdiend. We hebben ze goed geanalyseerd."

Trainer Ernie Brandts van FC Dordrecht gelooft stiekem dat zijn ploeg zaterdag een punt kan pakken.

''Misschien heeft Ajax een mindere dag en wij een topdag, dan kunnen we maar zo een punt pakken'', zei Brandts vrijdag. ''Normaal gesproken is het verschil kwalitatief te groot. Van de tien keer, winnen zij er negen. Laat het morgen die ene keer voor ons zijn.''


Lees meer over:

AjaxThulani Serero

Aanbevolen artikelen