Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Oranjevrouwen

Oranjevrouwen zetten na zege nieuwe stap richting WK

De Nederlandse vrouwen hebben een nieuwe stap gezet richting het WK voetbal van volgend jaar. De ploeg van bondscoach Roger Reijners won donderdag het tweede play off-duel met 2-0 van Schotland.
Door NU.nl

Lieke Martens en Manon Melis tekenden op Het Kasteel voor de twee doelpunten namens Oranje.

De ‘Leeuwinnen’ waren in de eerste wedstrijd ook al te sterk voor de Schotse vrouwenploeg. Afgelopen zaterdag werd het 2-1.

In het beslissende tweeluik nemen de Nederlandse vrouwen het op tegen Italië, dat te sterk was voor Oekraïne. De winnaar over die twee duels gaat volgend jaar naar het WK in Canada. 

Anouk Dekker doet sowieso niet mee in die eerste wedstrijd tegen de Italianen. Ze pakte tegen Schotland een gele kaart en is dus geschorst voor het eerste treffen.

Eenrichtingsverkeer

Oranje heerste voor rust met kansen voor Daniëlle van de Donk, op aangeven van Manon Melis, en Vivianne Miedema. De aanvalster van Bayern München was het dichtst bij de openingstreffer maar schoot in de 25e minuut in het zijnet.

In het stadion van Sparta was het voornamelijk eenrichtingsverkeer richting Schotse doel en Nederland mocht het zichzelf verwijten dat het lang spannend bleef. 

Na een voorbereidende actie van Van de Donk was het Lieke Martens die de score vijf minuten na rust opende. De aanvalster van het Zweedse Kopparbergs was zaterdag ook al de maakster van de eerste treffer.

Martens raakte een kwartier voor tijd ook nog de lat. Niet veel later was het dan toch uitblinkster Melis die Oranje een veilige marge bezorgde: 2-0.


Lees meer over:

Oranjevrouwen

Aanbevolen artikelen