Dinsdag 4 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Roda JC

Roda JC bereikt achtste finales na verlenging tegen Sparta

Roda JC heeft donderdagavond ternauwernood de volgende ronde bereikt in de KNVB-beker. De ploeg uit Kerkrade was na verlenging met 4-2 te sterk voor Sparta.
Door NU.nl

Roda JC keek in eigen huis lang tegen een 2-1 achterstand aan, maar sleepte er in de blessuretijd via Marc Höcher toch nog een verlenging uit. Daarin scoorden Guy Ramos en wederom Höcher.

De middenvelder was sowieso van grote waarde voor de ploeg die vorig seizoen naar de Jupiler League degradeerde. Höcher maakte namelijk niet alleen de belangrijke 2-2, maar tekende eerder in de wedstrijd voor de 1-1 en uiteindelijk ook voor de beslissende 4-2.

Jeremy de Nooijer van Sparta werd in de zevende minuut van de eerste verlenging uit het veld gestuurd met zijn tweede gele kaart.

NEC

NEC bereikte eerder op de avond al de volgende ronde in de KNVB-beker. De Nijmegenaren wonnen in Groesbeek de derby tegen topklasser De Treffers met 3-1.

Sjoerd Ars schoot vlak voor rust van elf meter de openingstreffer binnen. Twintig minuten voor tijd tekende Wessel van der Horst voor de gelijkmaker namens de thuisploeg.

Niet veel later moest NEC verder met tien man, nadat Navarone Foor zijn tweede gele kaart kreeg. Toch ging de ploeg van trainer Ruud Brood er met de winst vandoor.

Derde speeldag KNVB-beker in beeld

Excelsior

Excelsior wist ook de volgende bekerronde te bereiken ten koste van een amateurclub.

De ploeg van Marinus Dijkhuizen was in Emmen met 3-0 te sterk voor topklasser WKE. Carlo de Reuver, Ninos Gouriye en Jordan Botaka scoorden voor de Rotterdammers.

Excelsior eindigde het duel met tien man na een rode kaart voor Kevin van Diermen, tien minuten voor tijd.


Lees meer over:

NECKNVB-beker

Aanbevolen artikelen