Mede dankzij drie treffers van John Guidetti bereikte Celtic woensdagavond ten koste van Partick Thistle (6-0) de halve finale van de Schotse League Cup.

De 22-jarige Zweed tilde daarmee zijn productie voor de Schotse topclub naar acht treffers in acht officiële wedstrijden.

"Ruim twee jaar geleden lag ik nog in het ziekenhuis en dachten mensen dat ik nooit meer zou voetballen", doelt Guidetti op de website van Celtic op een mysterieuze virusinfectie die hem in 2012 lang aan de kant hield.

"Het is een geschenk van God dat ik weer kan spelen. Ik wil Celtic bedanken dat ze mij een kans hebben gegeven."

Celtic huurt Guidetti dit seizoen van Manchester City. De Zweed denkt dat hij momenteel net zo'n hoog niveau haalt als tijdens een huurperiode bij Feyenoord, in het seizoen 2011/2012.

"De laatste keer dat ik me zo goed voelde was toen ik in korte tijd drie hattricks maakte bij Feyenoord, ik ben heel blij dat ik hier zit."

Handtekeningen

Guidetti, die woensdag twee van zijn drie doelpunten maakte uit een vrije trap, bedachts iets speciaals om het belang van zijn ploeggenoten te benadrukken.

"Ik wilde dat iedereen zijn handtekening zette op de bal die ik vanwege de hattrick mocht houden. Zonder mijn teamgenoten was dit niet mogelijk geweest."

Begin deze week meldde Celtic-manager Ronnie Deila dat hij alles in het werk zal stellen om Guidetti definitief over te nemen van Manchester City.

Celtic-coach Deila hoopt Guidetti snel definitief vast te leggen