Vrijdag 7 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
SC Cambuur

Cambuur verslaat amateurs Scheveningen pas na verlenging

SC Cambuur heeft zich woensdagavond met heel veel moeite geplaatst voor de achtste finale van de KNVB-beker.
Door NU.nl

De Friezen worstelden zich pas in de verlenging met 2-0 langs Scheveningen, dat uitkomt in de topklasse zaterdag.

Bartholomew Ogbeche zette de thuisploeg, die zesde staat in de eredivisie, in de blessuretijd van de eerste helft van de toegevoegde tijd op voorsprong.

Bob Schepers was in de 121e minuut goed voor de tweede treffer. Scheveningen speelde in de verlenging met tien man nadat oud-prof Levi Schwiebbe vlak voor het einde van de reguliere speeltijd zijn tweede gele kaart kreeg.

PEC, AZ en Groningen

PEC Zwolle, AZ en FC Groningen kenden beduidend minder moeite met amateurclubs. Zwolle won als nummer vier van de eredivisie thuis met 6-1 van HHC Hardenberg. AZ zegevierde met 5-0 bij GVVV en FC Groningen versloeg Flevo Boys in Emmeloord met 8-1.

Thomas Lam maakte binnen 31 minuten een hattrick namens Zwolle. Thanasis Karagounis, Bart van Hintum en Ben Rienstra waren verantwoordelijk voor de andere treffers. Sargon Gouriye scoorde namens de zaterdag topklasser uit Hardenberg.

Voor AZ waren Nemanja Gudelj, Jeffrey Gouweleeuw, Viktor Elm, Robert Mühren en Mikhail Rosheuvel trefzeker in Veenendaal. GVVV komt net als Hardenberg uit in de zaterdag topklasse. Het is de eerste zege van John van den Brom als trainer van AZ na twee gelijke spelen en een nederlaag in de competitie.

Michael de Leeuw scoorde liefst vier keer voor Groningen bij Flevo Boys, dat op zaterdag in de hoofdklasse speelt. Danny Hoesen, Yoëll van Nieff, Dino Islamovic en Johan Kappelhof troffen eveneens doel voor de Groningers. Paul Bergtop deed wat terug namens de thuisploeg.

FC Volendam wist thuis met 3-0 te winnen van Sportlust '46. Henk Veerman maakte alle treffers voor de club uit de Jupiler League tegen de eersteklasser uit Woerden.


Lees meer over:

AZFC GroningenKNVB-bekerSC CambuurPEC Zwolle

Aanbevolen artikelen