Maandag 3 oktober 2022 | Het laatste nieuws het eerst op NU.nl
Jürgen Locadia

PSV wint ruim bij Almere City in KNVB-beker

PSV is woensdagavond doorgedrongen tot de achtste finale van de KNVB-beker dankzij een 5-1 zege bij Almere City FC.
Door NU.nl

De koploper van de eredivisie nam pas in de laatste twintig minuten afstand van de nummer veertien uit de Jupiler League.

De ruststand was 1-1 door de openingstreffer van Luciano Narsingh en de gelijkmaker van Sander Keller namens de bezoekers.

Vlak na rust maakte invaller Georginio Wijnaldum de 2-1, maar het duurde tot de zeventigste minuut tot PSV de overwinning veiligstelde.

PSV ruim langs Almere City

Depay

Trainer Phillip Cocu had op zijn 44e verjaardag met Jeroen Zoet, Jeffrey Bruma, Andrés Guardado en Luuk de Jong vier basisspelers op de bank gezet ten opzichte van de 5-1 overwinning bij FC Utrecht van zondag.

Memphis Depay zat zelfs niet eens bij de wedstrijdselectie. De aanvaller is net terug van ruim een maand afwezigheid door een liesblessure en kreeg rust van zijn trainer.

Cocu wilde wel eens Remko Pasveer, Nicolas Isimat-Mirin, Florian Jozefzoon, Jürgen Locadia en Marcel Ritzmaier aan het werk zien.

Succesvolle combinatie

Narsingh nam bij afwezigheid van clubtopscorer Depay de eerste goal voor zijn rekening op aangeven van Ritzmaier. PSV kwam nauwelijks in de problemen tot Keller vlak voor rust ineens gemakkelijk kon draaien in het strafschopgebied en Pasveer met een rollertje passeerde.

Na een wat fletse eerste helft vond Cocu het nodig om Wijnaldum, ook net terug van een blessure, en De Jong in te brengen. Het duo zorgde met een succesvolle combinatie binnen vier minuten voor de 1-2.

Het lukte PSV daarna niet om meteen afstand te nemen van Almere City, maar in de laatste twintig minuten was het verzet van de eerstedivisionist gebroken. Locadia maakte twee eenvoudige goals en Wijnaldum mocht ook nog een keer scoren.


Lees meer over:

PSVKNVB-beker

Aanbevolen artikelen