Vitesse heeft zich dinsdag middels een overwinning op FC Dordrecht (2-1) verzekerd van een plek in de vierde ronde van de KNVB-beker.

Marko Vejinovic schoot de Arnhemmers in de laatste minuut van de eerste helft vanaf elf meter op voorsprong en stond ook aan de basis van de tweede treffer.

De ploeg van trainer Peter Bosz, die afgelopen weekend na drie zeges op rij weer eens punten morste in de eredivisie, moest door het eigen gebrek aan effectiviteit in de Gelredome diep gaan om met de strijdvaardige Zuid-Hollanders af te rekenen.

Vlak voor rust kwam Vitesse op voorsprong en tien minuten voor tijd vergrootte Denys Oliynyk de marge na een fraaie individuele actie van Vejinovic. Niet veel later lag een fout van doelman Piet Velthuizen ten grondslag aan de tegentreffer van Ricky van Haaren.

Het slotoffensief van het elftal van trainer Ernie Brandts sorteerde geen effect meer, waardoor Vitesse door kon bekeren.

Heracles

Oussama Tannane heeft Heracles Almelo dinsdag langs FC Emmen geleid in de derde ronde van de KNVB-beker. De aanvaller was vijf keer trefzeker bij de klinkende zege van de Tukkers: 6-2.

Waar de ploeg van trainer John Stegeman in de eredivisie pas één keer wist te winnen, wist het in het bekertoernooi wel te overtuigen.

Tannane was verantwoordelijk voor de eerste drie treffers en bepaalde na de rust met nog eens twee doelpunten de eindstand op 6-2. Bryan Linssen tekende na een uur spelen voor de 4-2 namens de hekkensluiter in de eredivisie.

Tim Siekman en Alexander Bannink deden bij een stand van 2-0 en 3-1 nog wat terug namens de club uit de Jupiler League, terwijl Jeroen Veldmate een strafschop miste voor Heracles.

NAC Breda

NAC Breda had een verlenging nodig om zich van Fortuna Sittard te ontdoen. Na de reguliere speeltijd stond het 2-2 in Limburg, maar Erik Falkenburg hielp de Brabanders in de extra tijd alsnog naar de vierde ronde.

Door goals van Mats Seuntjens en Adnana Tighadouini (strafschop) ging de formatie van interim-trainer Eric Hellemons met een comfortabele voorsprong rusten, maar Seku Conneh (penalty) en Jordi Baur brachten Fortuna na de hervatting terug in de wedstrijd.

Limburgse derby

VVV-Venlo rekende in het Limburgse onderonsje af met MVV Maastricht: 2-0. Vito van Crooy en Melvin Platje scoorden voor de ploeg van trainer Maurice Steijn.

De Graafschap had geen moeite met de amateurs van Deltasport: 4-1. Karim Tarfi, Jan Lammers, Robin Pröpper en Jeroen Meurs waren trefzeker namens de 'Superboeren' en zagen Reduan Boulfalfal de eer van de Vlaardingers redden.

Bekijk het programma van de KNVB-beker