Duitsland wil in 2024 de Olympische Spelen organiseren. Het presidium van het Duitse olympische comité DOSB heeft dat dinsdag unaniem besloten.

Berlijn of Hamburg moet de plaats van handeling worden. Als Duitsland in 2024 misgrijpt, doet het land in 2028 een nieuwe poging. 

Om het plan door te zetten moet de ledenvergadering van de DOSB ook nog instemmen. Die komt op 6 december bijeen. Welke stad de voorkeur krijgt wordt pas volgend jaar bekend.

Op 21 maart valt daarover de beslissing. Ruim twee jaar later, in de tweede helft van 2017, worden de Spelen van 2024 vergeven. 

Duitsland heeft de Zomerspelen twee keer eerder georganiseerd. In 1936 waren ze in Berlijn, in 1972 in München. Berlijn had eerder al de Spelen van 1916 toegekend gekregen, maar die vonden door de Eerste Wereldoorlog geen doorgang. 

Er is nog geen enkele stad die zich officieel bij het IOC heeft gemeld om de Spelen van 2024 te organiseren. Verwacht wordt dat een Amerikaanse stad (Los Angeles, San Francisco, Washington of Boston), Istanbul, Doha, Parijs en Rome een gooi zullen doen.