Ouasim Bouy stond donderdag na lange tijd weer in Nederland op het veld. De oud-Ajacied speelde met Panathinaikos 1-1 tegen PSV, maar zijn doel blijft een vaste plek in het eerste van Juventus.

"Ja, daar ga ik nog steeds voor. Ik voel ook nog steeds het vertrouwen van Juventus", vertelt 21-jarige Bouy, die door de Italiaanse topclub is uitgeleend aan Panathinaikos.

"Dat vertrouwen is er altijd geweest. Het is hier in Nederland misschien niet in de media verschenen, maar in januari hebben ze mijn contract opengebroken en verlengd tot 2016."

De geboren Amsterdammer heeft ook nu hij in Griekenland zit veel contact met Juventus. "Geregeld belt er iemand van de club om te vragen hoe het gaat op de trainingen en of ik nog extra dingen wil. Daar ben ik blij mee, want uiteindelijk wil ik terug. Ik ga niet te ver vooruit kijken, maar ik wil daar weer het eerste halen."

Toptijd

Voor Bouy was het Europa League-duel met PSV zijn eerste wedstrijd in Nederland sinds hij in januari 2012 Ajax verruilde voor Juventus. Mede door een kruisbandblessure maakte hij pas eind december 2013 in de Coppa Italia zijn debuut in de hoofdmacht van de 'Oude Dame', waarna hij begin 2014 verhuurd werd aan Hamburger SV.

"Dat was een moeilijke periode voor HSV. We streden tegen degradatie. Maar ik heb daar wel toptijd gehad onder Bert van Marwijk. Ik heb veel van hem geleerd, het was heel zuur dat hij ontslagen werd."

Bouy kwam in Hamburg tot drie Bundesliga-wedstrijden. Bij Panathinaikos komt hij veel vaker aan spelen toe en dat was op de korte termijn ook zijn doel. "Het belangrijkste is op mijn leeftijd dat ik veel wedstrijden speel. Week in week uit fit blijven."

"En we hebben met Yannis Anastasiou (oud-speler van Roda JC, Ajax en Sparta, red.) een trainer die op de Nederlandse manier wil spelen. De bal gaat rond, het positiespel is goed. Dat is ook belangrijk geweest bij mijn keuze voor Panathinaikos."

Helemaal los

De voormalig jeugdinternational van Oranje geniet ook van de voetbalsfeer in Griekenland. "In Italië zijn ze al vrij fanatiek, maar wat ik in Griekenland zie is echt ongelooflijk. De Grieken houden verschrikkelijk veel van voetbal, dat is mooi om mee te maken."

"Supporters gaan helemaal los. Tegen PSV leek het af en toe wel alsof we thuis speelden. Ik ben dan ook blij dat we niet verloren hebben. Dat was ook niet verdiend geweest. PSV speelde voor rust goed en in de tweede helft hadden wij de overhand. Het had zelfs nog 2-1 voor ons kunnen worden, maar ik denk dat 1-1 een terechte uitslag is."

Depay: 'Voel me weer de oude' | Pasveer blijft hopen op vaste plek onder de lat bij PSV