Manager Arsène Wenger van Arsenal spreekt de berichten tegen dat hij te veel risico heeft genomen met Mesut Özil. De spelmaker van de 'Gunners' meldde zich afgelopen week met een knieblessure in het Duitse trainingskamp voor de EK-voorrondeduels met Polen en Ierland.

Özil bleek de kwetsuur tijdens de eerste helft van de Premier League-wedstrijd tegen Chelsea op 5 oktober te hebben opgelopen.

"Tijdens de pauze meldde onze fysiotherapeut dat Mesut een beetje last van zijn knie had, maar dat hij graag door wilde spelen", vertelde Wenger donderdag tijdens zijn persconferentie in de aanloop naar het duel met Hull City van zaterdag.

"Ik deelde hem ook mee dat ik hem meteen zou wisselen als hij iets zou hebben. Mesut wilde echter door. En wij hadden een doelpunt nodig, dus liet ik hem staan."

"Na de wedstrijd vertrok hij naar Duitsland. Daar dachten ze aanvankelijk dat hij niets mankeerde. Pas op woensdag meldde Özil dat hij niet kon trainen en daarna werd een scan gemaakt."

Positief

Uit de scan bleek dat de buitenbanden van de linkerknie van Özil zijn gescheurd. Normaal gesproken komt de middenvelder dit kalenderjaar niet meer in actie.

"Het enige positieve is dat hij de tijd krijgt om rust te nemen", aldus Wenger. "Misschien was zijn vakantie wel iets te kort, hoewel hij na het WK toch een maand vrijaf kreeg."