Rechtsback Rafael heeft er alle vertrouwen in dat Manchester United dit seizoen mee kan doen om het landskampioenschap als de spelers uitvoeren wat trainer Louis van Gaal van ze wil.

"Alles kost tijd, maar als we de manier van spelen gaan begrijpen zoals we nu doen, als de resultaten goed blijven en alles soepel gaat lopen, dan hebben we zeker een kans om de titel te winnen", aldus Rafael tegen Sky Sports.

Manchester United begon onder Van Gaal met slechts twee punten uit de eerste drie Premier League-duels, maar is na drie zeges in de laatste vier wedstrijden opgeklommen naar de vierde plek.

In de komende weken hebben de 'Mancunians' echter een lastig programma met achtereenvolgens West Bromwich Albion uit, Chelsea thuis en Manchester City uit. "Dat worden heel belangrijke wedstrijden voor ons", zegt Rafael.

Op tijd

De 24-jarige Braziliaan is onder de indruk van Van Gaal. "Hij is een goede coach. Hij vraagt iedereen om op tijd te komen voor activiteiten, we mogen niet te laat zijn. En hij houdt ervan om ons hard te zien trainen."

Rafael vindt de aanpak van de Nederlander wel heel anders dan die van oud-manager Sir Alex Ferguson.

"We moeten ons aanpassen aan de filosofie van Van Gaal. Maar het is een goede filosofie, de prijzen die hij gewonnen heeft bewijzen dit."

Manchester United speelt maandag om 21.00 uur het uitduel met West Bromwich Albion.

Gary Neville: 'Weten snel werkelijke kracht United'