Aanvoerder Lorik Cana van Albanië bevestigt dat het EK-voorrondeduel met Servië dinsdagavond op verzoek van de Albanese spelers werd gestaakt aan het einde van de eerste helft.

Cana en zijn collega's voelden zich niet veilig nadat enkele supporters het veld op waren gekomen bij een 0-0 stand. De vlam sloeg in de pan nadat een drone met daaraan een vlag voor een 'Groot-Albanië' boven het veld was verschenen.

"We kwamen naar Belgrado om te voetballen, niet om te vechten met Servische supporters. Daardoor wilden we niet terugkeren", wordt Cana geciteerd door het televisiestation Kohavision.

"Ik moest enkele van mijn teamgenoten verdedigen en werd geraakt in mijn gezicht."

De UEFA gaat het incident onderzoeken. De Nederlander Harry Been was als waarnemer namens de Europese voetbalbond in het stadion.

Eerste ontmoeting

Het was pas de eerste ontmoeting tussen Servië en Albanië, die politiek gezien een gespannen relatie onderhouden vanwege de situatie in Kosovo, dat een grote Albanese populatie kent maar niet als onafhankelijk staat wordt erkend door Servië.

Kosovo wordt door veel landen wel als dusdanig beschouwd, maar Servië ziet Kosovo als autonome provincie.

Goran Milanovic, de vicevoorzitter van de Servische voetbalbond, heeft enigszins begrip voor de ongeregeldheden.

"Stel je eens voor dat Duitsland in Tel Aviv tegen Israël speelt en daar een vlag met hakenkruizen en een hoofd van Adolf Hitler zichtbaar wordt. Zoiets is bij ons gebeurd.''

Dick Advocaat is sinds afgelopen zomer bondscoach van Servië.

Bekijk de beelden:

Fotoserie: Vlam in de pan bij Servië-Albanië na 'drone-aanval'