Met een rake kopbal in de vijfde minuut van de blessuretijd kroonde Cristiano Ronaldo zich dinsdagavond tot matchwinner in het belangrijke EK-voorrondeduel van Portugal met Denemarken.

De sterspeler van Real Madrid denkt dat hij met zijn doelpunt werd beloond voor zijn werklust.

"Ik bleef erin geloven, tot de laatste seconde", vertelt Ronaldo op de website van de UEFA. "Uit ervaring weet ik gewoon dat de bal altijd goed kan vallen, en dan moet ik er staan."

"Ik moest een beetje gokken waar de bal zou komen, ook omdat zij lange spelers hebben. Ik denk dat we verdiend hebben gewonnen, we kregen voldoende kansen."

Ronaldo is tevreden over het werk van de nieuwe bondscoach Fernando Santos, die enkele weken geleden werd aangesteld als opvolger van de ontslagen Paulo Bento.

"Hij is een goede coach, tijdens de rust gaf hij ons veel vertrouwen. We moeten niet meer denken aan het verleden, maar aan het heden. En daarover kunnen we tevreden zijn. Ondanks een aantal wijzigingen liep het heel aardig."

Portugal was de EK-voorronde in september begonnen met een 1-0 thuisnederlaag tegen Albanië, de verrassende koploper in poule I.

Portugal in extra tijd langs Denen