Stefan de Vrij had na de nederlaag tegen IJsland (2-0) grote moeite om woorden te vinden die zijn teleurstelling konden beschrijven.

''Dit is zo'n zware teleurstelling. We wisten dat deze wedstrijd heel belangrijk was. Als je dan verliest, is dat heel teleurstellend'', zei de verdediger.

Bij het eerste doelpunt van Gylfi Sigurdsson veroorzaakte De Vrij een strafschop met een onhandige overtreding. Hij zocht de verklaring voor de nederlaag bij een gebrek aan scherpte.

''We verloren te veel duels en wisten zelf onze kansen niet af te maken. Iedereen was vooraf honderd procent gefocust en we gingen ook echt voor een goed resultaat, alleen het begin van de wedstrijd was niet goed en daardoor kwamen we moeilijk in ons spel."

"Hoe dat kan? Ik weet het niet, zeg jij het maar. Er komen nog zeven wedstrijden aan, het is duidelijk dat die héél belangrijk worden.''

Martins Indi

De tweede nederlaag in de EK-kwalificatie kwam ook bij collega-verdediger Bruno Martins Indi keihard aan. ''Ik heb niet veel te zeggen, dit was gewoon hartstikke slecht'', zei de verdediger van FC Porto.

Een verklaring voor het ontluisterende optreden van Oranje in Reykjavik had hij niet voor handen. ''Ik kan niet verklaren waarom we hier verliezen, maar het is wel gebeurd. Zeer teleurstellend, ik snap er niets van.''

Van Persie en Robben balen: 'Waardeloos en pijnlijk' | Hiddink 'diep teleurgesteld' na verlies Oranje