Graeme Rutjes houdt gemengde gevoelens over aan het ontslag van trainer Nebojsa Gudelj bij NAC Breda.

Dat zei de technisch directeur van de Bredanaars maandagavond op een persconferentie.

''Het is een rotbeslissing. Ik wil Nebojsa bedanken voor wat hij de afgelopen jaren voor NAC heeft gedaan", aldus Rutjes in een reactie op het ontslag van Gudelj.

Toch vond de technisch directeur dat NAC geen andere keus had. In zijn ogen presteerde de nummer vijftien van de eredivisie al langere tijd niet naar behoren.

"De laatste weken werd er niet meer gevoetbald zoals we zouden willen, met Heracles als dieptepunt", doelde hij op het 6-1 verlies bij de hekkensluiter van een week geleden.

Opvolger

Jeugdtrainer Eric Hellemons neemt voorlopig de taken waar in Breda. Nieuws over een definitieve opvolger van Gudelj had Rutjes nog niet. Hij houdt voorlopig alle opties open.

''De nieuwe trainer kan van binnen en van buiten komen. We zijn bezig met het opstellen van een profiel waar hij aan moet voldoen."

NAC is de derde club uit de eredivisie die dit seizoen een trainerswissel toepast. Eerder werd Jan de Jonge op non-actief gesteld bij Heracles Almelo en koos Marco van Basten er zelf voor om een stapje terug te doen bij AZ

NAC Breda zet trainer Gudelj op straat