Graziano Pellè heeft Italië maandagavond de zege bezorgd in het EK-kwalificatieduel in en tegen Malta.

De oud-spits van Feyenoord, tegenwoordig uitkomend voor Southampton, maakt zijn interlanddebuut en was na 23 minuten trefzeker. Het was de enige treffer van de wedstrijd.

Pellè werd vorige week op 29-jarige leeftijd voor het eerst in zijn carrière geselecteerd voor de Italiaanse ploeg. Hij was in het begin van zijn carrière onderdeel van Jong Italië en het olympisch elftal, maar raakte daarna uit beeld.

In twee seizoenen was Pellè goed voor vijftig competitietreffers namens Feyenoord. Daarmee dwong hij een transfer af naar Southampton, waar hij werd herenigd met trainer Ronald Koeman.

Italië heeft negen punten uit drie duels en gaat samen met Kroatië aan kop in groep H. De Kroaten beschikken over een beter doelsaldo. Het won met 6-0 van Azerbeidzjan.

Noorwegen blijft in het spoor van de koplopers na een 2-1 winst op Bulgarije. het heeft drie punten minder dan de Italianen en de Kroaten.

België

In groep B kwam België niet verder dan 1-1 op bezoek bij Bosnië-Herzegovina. Edin Dzeko zette het thuisland op voorsprong, waarna AS Roma-middenvelder Radja Naïngolan vlak na rust voor de gelijkmaker tekende.

Door het gelijkspel raakte België de tweede plaats in de groep kwijt aan Israël. Dat won met 3-1 in Andorra. Koploper Wales rekende thuis af met Cyprus (2-1).

Pellè blijft kritisch na succesvol debuut