Met negen punten uit drie wedstrijden is Engeland uitstekend begonnen aan de EK-voorronde. Bondscoach Roy Hodgson telde zondag dan ook zijn zegeningen na de 1-0 zege bij Estland.

"Dit was een potentiële 'bananenschilwedstrijd'. Ik ben heel erg blij dat we deze week afsluiten met zes punten, al schoten we onszelf een beetje in de voet door niet alle kansen te benutten", vertelde Hodgson aan Sky Sports.

Engeland won donderdag al met 5-0 van San Marino. Tegen Estland moesten de 'Three Lions' genoegen nemen met een nipte overwinning. Met een benutte vrije trap maakte Wayne Rooney in de slotfase het verschil in Tallinn.

"Ik denk dat we heel goed speelden in de eerste helft. De kansjes en kansen stapelden zich op. Alleen bleef die treffer uit en dan wordt het een lastige avond." 

Volgens Hodgson werd er in Engeland te makkelijk gedacht over het duel met Estland. "Mensen kijken naar de grootte van het land en rekenen dan op een makkelijke zege. Maar we moesten echt ons niveau halen."

Met name aanvoerder Rooney verzuimde enkele uitstekende kansen te benutten. "Hij zal deze wedstrijd zeker terugkijken om zijn eigen prestatie en die van het team grondig te analyseren, dat doet hij namelijk altijd."

"Maar toch: we wonnen met 1-0 en wie maakte het doelpunt? Onze captain. Rooney bewees opnieuw zijn waarde op dat gebied."

43e doelpunt

Rooney maakte al weer zijn 43e doelpunt in het Engelse elftal, waarmee hij er nog maar één minder heeft dan Jimmy Greaves, de nummer drie op de 'eeuwige' topscorerslijst.

"Als voetballer wil je graag spelen en wil je belangrijk zijn. Het is heel mooi dat ik dat was", zei de speler van Manchester United.

"We wisten dat dit een lastige wedstrijd zou worden. Het is mooi dat we hebben gewonnen met dit jonge team."

Alles wat u moet weten over speelronde 3 in de EK-kwalificatie