Na de 6-0 overwinning op Andorra wacht België maandagavond de eerste test in de EK-voorronde. Bondscoach Marc Wilmots is niet ontevreden als de uitwedstrijd tegen Bosnië geen winnaar oplevert.

"Een gelijkspel zou geen catastrofe zijn", benadrukt de keuzeheer in Het Nieuwsblad. "Ik wil niet dat mijn spelers blind naar voren stormen, onze manier van spelen zal ook afhangen van Bosnië."

Bosnië, dat net als België deelnam aan het WK, heeft na een nederlaag tegen Cyprus en een gelijkspel tegen Wales slechts één punt.

"De nederlaag van Bosnië tegen Cyprus? Dat was een ongelukje, dat kan gebeuren. Niet het begin van de kwalificatiecampagne telt, maar wel het einde. Voor ons telt ook enkel het EK."

Volgens Wilmots wordt het cruciaal of zijn ploeg erin slaagt een meerderheid te veroveren op het middenveld.

"We mogen ze niet laten voorzetten op Ibisevic en Dzeko. En het wordt ook opletten voor de vrije trappen: Pjanic heeft in zijn periode bij Lyon goed gekeken naar Juninho."

Hazard

Het is nog onduidelijk of Eden Hazard in de basis zal staan. Wegens een teenblessure liet de spelmaker van Chelsea het duel met Andorra schieten.

"Hij is bijna honderd procent fit. Hij heeft alleen een trainingsachterstand na die vier of vijf dagen. Toch opvallend hoe spelers plots fit zijn als de wedstrijden dichterbij komen."

Alles wat u moet weten over speelronde 3 in de EK-kwalificatie