Diego Costa gaf zondagavond in Luxemburg eerlijk toe dat er een zware last van zijn schouders was gevallen. In zijn zevende interland voor Spanje kwam de geboren Braziliaan eindelijk tot scoren. 

Mede door de langverwachte goal van de topschutter van Chelsea zegevierde de titelverdediger met 4-0 over het kleine voetballand.

"Mijn nieuwe leven begint nu", sprak Costa kort na afloop opgelucht. "Het zat me behoorlijk dwars dat ik maar geen doelpunt kon maken in de Spaanse ploeg. Dat stoorde me echt. Het deed me pijn."

"Nu kan ik echter weer vooruit kijken en hopelijk zal het vanaf deze wedstrijd voor mij alleen maar beter gaan."

Costa bedankte bondscoach Vicente del Bosque voor het vertrouwen dat hij kreeg ondanks zijn gebrek aan trefzekerheid als Spaans international. "Hij heeft me steeds weer een nieuwe kans gegeven. Daardoor kon ik nu eindelijk laten zien waarin ik goed ben en dat is scoren."

Del Bosque

Del Bosque drukte Costa op het hart om vooral rustig te blijven. "We merkten allemaal dat hij een beetje nerveus was en dat hij baalde dat het maar niet lukte. Maar als een speler iets zo graag wil, dan gaat het altijd lukken."

"Nu kunnen we vooruit kijken en weten we dat Diego een belangrijke speler is voor ons."

Spanje wint zonder Casillas, eerste interlandgoal Diego Costa