Guus Hiddink zag dat het Nederlands elftal het vrijdag moeilijk had met Kazachstan (3-1 zege), maar daar maalde de bondscoach van Oranje niet om.

"We kunnen tevreden zijn. Bij vlagen hebben we goed gespeeld", aldus Hiddink tegen de NOS.

Kazachstan verdedigde in Amsterdam lange tijd een voorsprong van 1-0. "Door één hoekschop van hun kwamen we achter en dan moet je tegen een muur spelen van een keeper met daarvoor twee rijtjes van vijf. Kom daar maar eens doorheen."

"In de eerste helft lukte dat niet helemaal, ook omdat we te weinig mankracht voorin hadden'', zo zag Hiddink. "Toch hebben we de rust bewaard. We wisten dat die goal vanzelf zou vallen als we zo zouden blijven spelen. Dat gebeurde uiteindelijk ook.''

Druk

Invaller Klaas-Jan Huntelaar zette Oranje met een doeltreffende kopbal uiteindelijk op het juiste spoor. De spits stond amper vijf minuten in het veld toen hij voor de 1-1 zorgde.

"In de rust hadden we al besproken dat Huntelaar zou komen. We hadden Kazachstan zo onder druk staan, dat ik gewoon zeker wist dat we in de laatste twintig minuten zouden doordrukken.''

Oranje speelt maandag tegen koploper IJsland, dat ook zijn tweede wedstrijd met 3-0 won. "IJsland zit vol vertrouwen, ze hebben Turkije in eigen huis al met 3-0 weggespeeld. Dat zal een echte wedstrijd worden."

Van Persie vindt dat Oranje 'vrij aardig' speelde I Oranje pas in slotfase langs tien man Kazachstan