Robin van Persie was vrijdag ondanks de moeizame 3-1 zege op Kazachstan tevreden over het optreden van het Nederlands elftal in de Arena.

"Het klinkt misschien gek, maar ik vond dat we vrij aardig speelden", aldus Van Persie tegen de NOS. "Het is moeilijk om zo kort na de wedstrijd een goede analyse te geven, maar ik heb een goed gevoel over hoe we vandaag speelden."

"We hebben heel veel kansen weten te creëeren en hebben de bal constant goed rond laten gaan. Uiteindelijk is 3-1 een heel mooie uitslag."

De aanvoerder van Oranje baalde wel van de tegentreffer die uit een corner viel. "Als dat de enige kans is waaruit zij kunnen scoren dan is dat niet goed. We hebben het er vooraf uitgebreid over gehad en dat zullen we ook na afloop doen om het te verbeteren."

Handgebaren

Van Persie ging ook nog in op een moment met Klaas-Jan Huntelaar in de tweede helft. De aanvaller van Manchester United weigerde de bal af te geven op de vrijstaande Huntelaar en schoot de bal voorlangs. Van Persie en Huntelaar maakten vervolgens handgebaren naar elkaar.

"Dat hoort er een beetje bij. Ik vond dat ik alle recht had om te schieten. Zijn reactie was naar mijn mening een beetje overtrokken. Maar ik kan het best wel hebben. We willen allebei scoren."

Hiddink: 'Wisten dat die goal vanzelf zou vallen' I Oranje pas in slotfase langs tien man Kazachstan