Net als tijdens de eerste speelronde in de Champions League speelde Schalke 04 in de tweede speelronde met 1-1 gelijk. Werd de remise tegen Chelsea afgelopen maand begroet als een bonuspunt, het duel met Maribor zorgde dinsdagavond voor gevoelens van frustratie bij Klaas-Jan Huntelaar.

"Dit is natuurlijk teleurstellend, voor ons allemaal. Als we iets slimmer waren geweest, hadden we deze wedstrijd vermoedelijk gewonnen", evalueert de 31-jarige spits op de website van Schalke 04.

Het was Huntelaar die na elf minuten na rust tekende voor de gelijkmaker in Gelsenkirchen, zoals hij in Londen ook al scoorde voor de Duitse subtopper.

"We begonnen nog goed, maar daarna schakelden we een tandje terug. De 'laatste pass' kwam ook steeds niet aan. Na de 1-0 van Maribor werd het nog lastig, zij maakten de ruimtes heel klein. Wij hadden veel meer de bal het werk moeten laten doen."

Tweede plaats

Desondanks had Schalke 04 volgens Huntelaar "gewoon" moeten winnen. "Ik ben blij dat ik heb gescoord, maar ik had veel liever drie punten overgehouden aan deze wedstrijd. Dat had ook eigenlijk gemoeten."

Schalke 04 bezet met twee punten uit twee wedstrijden samen met Maribor de tweede plaats in groep G. Chelsea leidt de dans met vier punten, Sporting Portugal staat onderaan met slechts één punt.

In de komende twee wedstrijden duelleert Schalke met Sporting Portugal.

Huntelaar helpt Schalke aan punt, City en AS Roma spelen gelijk