John van den Brom leidde dinsdag voor het eerst de training bij AZ. Nemanja Gudelj denkt dat daarmee een einde is gekomen aan een hectische periode in Alkmaar.

"Ik denk dat het wel rustiger wordt op de club. Er is nu duidelijkheid", zegt de aanvoerder van de huidige nummer zes in de eredivisie tegen NU.nl.

"We hebben een hoofdtrainer en er zijn verder geen zaken die het onrustig kunnen maken."

Afgelopen maand werd de selectie van AZ geconfronteerd met een hoofdtrainer die een stapje terugdeed (Marco van Basten) en een assistent-coach die eerst kandidaat was voor het hoofdtrainerschap maar vervolgens werd ontslagen (Alex Pastoor). 

"Wij hebben het als groep goed opgevangen, zeker als we kijken naar de laatste drie wedstrijden", doelt de 22-jarige Gudelj op de zegereeks in de laatste weken.

"Ik heb de ploeg complimenten gegeven over hoe ze het hebben opgepakt. Het is toch een hectische periode en dat speelt wel mee in je hoofd, maar op het veld mogen we daar niet aan denken. Ik denk dat we dat prima hebben gedaan."

Zevende trainer

Met Van den Brom is Gudelj in iets meer dan een jaar al toe aan zijn zevende hoofdtrainer, inclusief de interim-coaches.

"Het is een behoorlijk aantal. Ik denk dat ik nu al meer trainers heb gehad dan mijn vader Nebojsa in zijn hele carrière."

Van den Brom: 'Gevoel bij AZ goed, twijfels bij Heracles'